søndag den 23. marts 2008

PÅSKEFERIE

Åh, ja!

Vi har haft påskeferie og det er gået alt for stærkt, men har været vidunderligt. Jeg kunne godt lige tage et par uger mere - bare med lidt varmere vejr.
Det var egentligt meningen at vi skulle på en masse udflugter - legoland, Givskud Løvepark, Randers Regnskov osv osv. Men af flere årsager blev det ikke til så meget. En af grundene kan du læse mere om på byggebloggen. En anden årssag var at Mathias har været lidt af en pjevs i feriens første 6 dage. Vi har taget astmamedicinen fra ham og det har hans krop lige skulle indstille sig på. Han har ikke som sådan været syg og der har heller ingen problemer været i forhold til hans vejrtrækning :D men, som sagt, har han pjevset lidt, hvilket udelukkede lange køreture - i hvert fald hvis hans forældre skulle bevare deres normale sindstilstand (hyle, tude, pive, pylre, pjevse).

I stedet fik vi tiden til at går herhjemme. Vi har bl.a. købt en trampolin til ham. Dette har været planlagt siden jul, hvor han ønskede sig penge til en sådan. Nu er den købt og han er rigtigt glad for den. Her ses han i fuld gang, mens far og onkel Kenneth er ved at sætte sikkerhedsnet op.

Vi har også bagt kager og slappet af, som kan ses af følgende billeder...


I dag - Påskesøndag - har vi været på Søfartsmuseet i Esbjerg og bl.a. set sælerne blive fodret. Mathias havde en rigtig god tur. Desuden har vi haft den traditionelle jagt efter påskeæg. Men vores tradition er ikke helt som de fleste andres. Vi har blandet den franske og den danske tradition. Så Mathias startede med at høre påskeklokken ringe, hvilket er tegn på at den flyver rundt inde i huset og taber slik på sin vej. Påskeklokken flyver ud af et åbent vindue og lander et sted i haven. Mathias starter med at samle det slik påskeklokken har tabt på gulvet og i vindueskarmen og går herefter udenfor, hvor påskeharen har lagt æg, slik og chokolade i reder rundt omkring huset. Jagten slutter når man har fundet alle harens påskereder og finder påskeklokken.
Mathias blev for første gang præsenteret for dette i år og han slugte det råt - altså både historien og chokoladen ;)

Det var rigtigt hyggeligt. Også for mig, der fik lov at genoplive et barndomsminde.

















Ingen kommentarer: