torsdag den 23. april 2009

Sansegynge til Kamille

Vi har købt denne lækre sansegynge til Kamille. Den har allerede vakt stor glæde, brede smil og høj latter. Grunden til at en sådan dyr anskaffelse skulle gøres i disse barselsdagpengetider, kan I læse herunder, som er et udsnit af vores ansøgning til kommunen. Vi ansøgte kommunen om gyngen, men de afslog. Men når det nu er vigtigt for hende, så hjælper det jo ikke at pive....

"Et barn, der har fået stillet diagnosen Cerebral Parese, har særligt brug for at stimulere sit sanseapparat. Specielt er det vigtigt, der gøres en ekstra indsats med hensyn til at stimulere og udvikle balancesansen, der bl.a. ligger i det indre øre og har betydning for f.eks. gang, løb, hop, siddestilling og den proprioceptive sans (kropshukommelse), der bl.a har betydning for forståelse af tyngdekraft, kroppens bevægelser, den hastighed hvormed kroppen bevæger sig, i hvilken retning kroppen bevæger sig, den tactile sans og synssansen.
Et barn, der er forsinket i sin motoriske og sansemotoriske udvikling, har ikke som et tilsvarende alderssvarende barn været i stand til at give sig selv alle de stimuli, der er nødvendige for at udvikle sit sanseapparat. Et veludviklet sanseapparat har stor betydning for selvstændighed i form af kravl, gang, hop osv. og specielt for det sociale samvær med andre børn. Det er vigtigt, der gøres en ekstra indsats på disse områder. En af de bedste måder hvorpå man kan stimulere og fremme disse sanser, er ved at bruge en sansegynge."

Ingen kommentarer: