tirsdag den 12. oktober 2010

STATUS: Kamille 2 år!

Det slår bare alle rekorder :)
I kan dælme godt finde de brede smil frem for her kommer solstrålehistorien om min Solstråle Kamille...

I husker vel at hun desværre pga en blodprop i hjernen kort før fødslen fik en hjerneskade, der har gjort hende spastisk i venstre side af kroppen?!! Vores liv har været mildest talt turbulent i de sidste 2 år pga den skide hjerneskade, medfølgende handicap og rædselsfulde epilepsi, der truede med at gøre hende mentalt retarderet. Det var helt umuligt at forudse at vi i dag - bare 2 år efter - står og føler at vi kan sige at vi har en helt almindelig pige på 2 år, der gør alt det samme, som andre børn på 2 år :D

Kamille er noget særligt!!!Hun påvirker alle, der ser hende - ingen kan kigge på hende uden at føle en varme brede sig i kroppen. Hun er en solstråle i krop og sind.

Da hun startede i dagpleje omkring 10mdrs alderen kunne hun intet andet end at ligge på maven på gulvet og sno rundt om sig selv. Kort efter begyndte hun at krybe. Da hun var 14 mdr. begyndte hun at kravle - hvilket uden tvivl var resultatet af ridefys - hun overraskede alle professionelle omkring hende, der ikke havde regnet med hun ville kunne dette før læænge efter. Da Kamille er 14½mdr finder jeg ud af at jeg er gravid i 17.uge og nu går jagten ind på at hun skal få gangfunktion inden babyens ankomst. Den 8. marts (kamille er 20mdr) - 4 dage før min termin konkluderer vi at hun ikke når op at gå inden babyen kommer, da det stadig har lange udsigter - hun er ikke stærk nok endnu. Dagen efter den 9. marts rejser Solstrålen sig op og går 5 hele skridt SELV. Samme aften går hun fra den ene ende af stuen til den anden. Fantastisk!!! Lillebror Kristian er født den 13. marts - så hun nåede det :)
Siden er det gået vildt stærkt. Solstrålen har udviklet sig så vildt - vi har været oprigtigt bekymrede for om hun var alderssvarende intelligensmæssigt, men nu bliver vores bekymring gjort til skamme. I sær efter hun blev trappet ud af den aggressive epilepsimedicin i januar har hun rykket sig meget. Hun har været længe om at udvikle sprog, da hun jo har fokuseret på motorikken, men nu har hun fået hul på bylden og ordene står i kø... :)

Vi har bøvlet meget med hendes spisning - eller rettere mangel på samme. Men efter kyndig vejledning fra Kolding sygehus har vi knækket koden og hun spiser nu varieret og lidt større mængder end tidligere - hun spiser nu, for det meste, mere en 4 pastaskruer til aften... vigtigst er at hun faktisk er blevet glad for mad og ikke længere ikke kan holde ud at røre ved det og heller ikke længere afviser mad blot ved synet af det.

Kamille er kommet så langt mod sit handicap, at hendes far og jeg ikke længere føler at vi retfærdigvis kan sige at vi har et barn med handicap - selvom det er det der står i hendes laaange journal - et livsvarigt handicap. Men Kamille er sin egen og ligger ikke under for diagnoser og prognoser :)

Hun er netop begyndt til ALM forældre-barn gymnastik og jeg tror faktisk ikke at nogen af de andre forældre eller børn bemærker at der skulle være noget anderledes ved min Solstråle. Forældrene til 2 nye børn i hendes dagpleje blev meget overraskede da de blev informerede om at hun tæller for 2 pga handicap - det havde de ikke bemærket på trods af et timelangt møde med Kamille rendende rundt om sig.

Vi har gennemgået 2 rædselsfulde år (med flere lyspunkter dog :D ) og ikke mange har kunne forstå dybden af vores sorg og angst. Men nu får vi "pengene igen", for ikke mange kan forstå højderne for vores glæde og stolthed, når vi ser på vores Solstråle. Vi lever ikke et gennemsnitsliv, men hvem vil også det, når euforien kan gennemruske os på den her måde?!!

Og desuden så er Kamille 2 år - 85cm (voksede 8 cm fra april til juni!!!) og vejer 10,4kg (laaaangt om længe er vi kommet på 2cifrede tal :D ) Hun er en lille fin fransk model, siger hendes fys :)

(På billedet ses hendes knyttede spastiske hånd)
Tak, fordi du læste med så langt
Kram, Heidi

2 kommentarer:

Katharina sagde ...

Jeg leder efter ord til at beskrive den fornemmelse jeg sidder med i kroppen, efter at have læst denne opdatering!! For fantastisk rækker ikke.. det er langt ud over det!!!

Jeres smukke solstråle, spreder lys og glæde på sin vej!!

Anonym sagde ...

Kære Familie

Hvor er det vigtig med dette blog! Jeg er en ung fyr på snart 29 år, som selv er født spastiker og hvis i på nogen måde har nogle spørgssmål sså kontakt mig: razzlund1983@gmail.com eller 24231078.
Jeg bor selv i Kolding.

Hilsen Rasmus