onsdag den 9. januar 2013

Nødvendige valg - et anderledes liv

Undskyld den lange tørke omkring indlæg - ingen dårlige bortforklaringer, bare undskyld!

Vi har indset at de udfordringer (for der findes ikke problemer, kun udfordringer) vi står overfor ikke altid kan løses med almindelige pædagogiske redskaber.

Nogle gange kan vi mobilisere nok så meget velvilje og velovervejede forsøg på at gøre en situation bedre, men det er som vand på en gås og ændrer intet.

Derfor har vi indset at ind i mellem må vi tænke ud af boksen og tage alternative metoder i brug. Uha, jo! Det har været en svær proces. Der er lang vej fra at sige: "Vi må gøre noget helt anderledes" til rent faktisk at acceptere at det er nødvendigt.

Men når kamelen først er slugt, så smager den ikke helt så grimt som forventet!

Eksempelvis: Om ganske få dage tager vi på skiferie - uden vores 2 mindste børn! Det er et nødvendigt valg og et anderledes liv end vi havde forestillet os.

Men Kamilles sanseintegrationsproblemer gør det svært at gøre det sammen som en familie. Hun vil ikke kunne magte det og turen vil være en pine for hende og tage fornøjelsen fra os andre. Så selvom det var en hård beslutning, så er det et nødvendigt valg for hendes bedste.

Der er andre nødvendige valg i vores liv, som jeg vil fortælle om en anden dag. Valg, der giver os et anderledes liv.

Vores liv har været anderledes længe, men vi håber at dette specifikke valg kommer til at forandre vores anderledes liv til det bedre. Det vil stadig være anderledes - meget endda - men anderledes er ikke mindre værd, bare anderledes!

Og selvfølgelig et billede af de 3 vigtigste mennesker i mit liv :)

Ingen kommentarer: