tirsdag den 25. november 2014

Forberedelser til skiferie med Cerebral Parese (CP)

For mange mange måneder siden kom jeg til at skrive et eller andet med at I bare skulle følge med her, hvis I ville høre om mine erfaringer med at planlægge en skiferie for et barn med CP.

Lad os håbe, det var værd at vente på....men her kommer opfølgningen;

Jeg har brugt lang tid på at lede og google osv. Jeg søgte efter et skisportssted med en instruktør, der kunne varetage at lære Solstrålen at stå på ski. Vi plejer at tage til Østrig, så min søgning kredsede om områder dernede. Men det begyndte først at lyde lovende, da jeg rettede blikket mod nord.

I Trysil fandt jeg det jeg søgte - et sted hvor hun kan få ene-undervisning (fordi hun pga sine sanseintegrations- og opmærksomhedsproblemer ikke kan rumme andre børn i en læringsproces) af en erfaren handicapinstruktør. En person, der kan hjælpe os med at finde ud af om hun overhovedet kan stå på ski eller om hun skal bruge andet udstyr.

Trysilguidene har været helt usædvanligt hjælpsomme i vores beslutningsproces. De har skrevet og ringet - både formiddag og aften. Ja, instruktøren har endda ringet til os i sin ferie. De har svaret på tusindvis af spørgsmål - de har f.eks, hjulpet med at udpege de rigtige områder at bo i fordi vi ikke skal spilde solstrålens sparsomme energi på at hun skal gå langt eller stå længe i en skibus for at komme til løjperne. Og så gør det jo heller ikke noget at instruktøren er dansk gift, så hans norske er meget moderat. Det gør det lidt lettere at kommunikere med en 6 årig dansk pige.

Vi har valgt at bo på Fagertoppen ved høyfjellscentret, der ligger i forbindelse med børnebakke osv. Det er også her vi mødes med instruktøren - man kan godt bo tættere på, men vi var ikke hurtige nok og de hytter/lejligheder var booket.

Vi har desuden valgt at booke sent på sæsonen ( i hvert fald i forhold til hvad vi er vant til fra Østrig). Men vores ene norske skiferie for 8 år siden har efterladt os med et minde om ekstrem kulde. Børn får ikke meget ud af at komme ud på ski, hvis de ryster af kulde. Så vi har booket uge 11 i håb om at vi kan holde varmen,

Vi har barnepige med fordi vores datter ikke vil kunne holde til at stå på ski ret længe af gangen - men det kan vi andre godt ;)

Indtil videre er det mine erfaringer. Jeg glæder mig til at kunne skrive meget mere om emnet, når vi vender tilbage fra turen.

Ingen kommentarer: