mandag den 16. marts 2015

Skiferie med CP i Trysil - de endelige erfaringer

Skiskole - personlig træner

Først og fremmest må jeg give Trysilguidene min varmeste anbefalinger. De har været utroligt venlige og ydet meget stor og flot service både inden vores ankomst og under ferien.

Vi fik f.eks. flyttet en skilektion bare 30 minutter inden den skulle starte fordi vejret ikke var ret godt. Normalt skal man foretage ændringer 24 timer inden, men de havde fuld forståelse for at Solstrålen ikke ville kunne styre sine muskler i det kolde vejr. Det var så også rigtigt heldigt at vi havde højt solskin de øvrige 5 dage i Trysil.

Skiinstruktøren Mattias Lundgren er utroligt venlig, forstående og tålmodig, Hans store erfaring gjorde en afgørende forskel i forhold til at det rent faktisk lykkedes at få Solstrålen på ski og endda lære noget. Så skal I til Trysil med et handicappet barn, kan jeg kun give Mattias de største og mest begejstrede anbefalinger.

Vores mindste, Kristian fik 2 timer med en anden instruktør; Jon. Og Kristian blev overglad for Jon, så jeg kan kun forestille mig at uanset hvilken trysilguide I får, så er vedkommede kompetent og venlig.

Desuden koordinerede de 2 instruktører med hinanden, så de brugte lillebror til at motivere søster, der havde lidt samarbejdsvanskeligheder i starten. Det lykkedes dem uden problemer at gøre dette uden at lillebror måtte gå på kompromis med hvad han skulle nå at lære.

Nå men, fik jeg sagt: Meget varme anbefalinger til Trysilguidene!!!

Kamille og Mattias i højt humør
Kristian og Jon -  Kamille og Mattias
Sammen på skitur


Trysil, som skisportsted (for voksne og børn)

Vi har altid været i Østrig - uhhh, vi elsker Østrig. Og skulle vi afsted uden børn, ville valget uden tvivl igen falde på alpelandet. Skiløbet i Trysil er ganske fint - velpreparerede løjper/pister og faktisk også mulighed for en kakao eller øl på bjerget. Men en sort piste i Norge svarer ikke til en sort i Østrig, så der er altså større variation og udfordring i Østrig. Når det er sagt, så havde jeg en uge med masser af sjov skiløb - og så lærte jeg endelig at dreje en omgang rundt om mig selv på ski..Yeah!

Men Trysil kan noget helt særligt, når det gælder børn på ski.

Det er selvfølgelig de flade og brede løjper og deres børneområder, men ham der Valle er godt nok også voldsomt populær hos ungerne  - og motiverende!!!

Valle er snemanden på billedet. Der er mange forskellige aktiviteter med Valle, stort set dagligt. Og ungerne elsker det!

Har de lidt ømme ben og begynder at pive lidt fordi de gerne vil hjem, så er det ikke noget, der ikke kan kureres med en lille sang og dans med Valle. Og er han ikke lige i nærheden, så finder du bare Valles app frem på telefonen og laver jeres egen Valle dans.

Derfor har vi også så godt som allerede (her 24 timer efter hjemkomsten) helt fast besluttet at vi tager til Trysil igen næste år.

I år og de næste par år frem ligger vores fokus på de 2 nybegyndere, der gerne skal blive trygge ved skiløb. Særligt Solstrålen har andre udfordringer end bare det motoriske og vi kan stadig ikke sende hende på almindelig skiskole. Derfor skal hun op til Mattias igen.

Og så må jeg lige tilføje et kæmpe plus i Trysil frem for Østrig, har for os været at der er hytter i stedet for hoteller og lejligheder (hvilket dog også kan findes i Trysil). Det betyder at vi også har haft rig mulighed for at lege i sneen med ungerne.  Og tro mig - det var mindst lige så sjovt for de voksne, som for børnene.

Hytten i billedet er vores; Fagertoppen 13B ved Høyfjellcenteret. Det var tæt på børnebakker og skiskole. Skal man bo tættere på, så skulle det være Fagertoppen 20 - bare et lille tip!

Vi overvejer at bo ved Turistcenteret næste år, for så bor vi tættere på stoleliftene. Ved høyfjellscenteret er der mange tallerken- og T-lifte. Til gengæld skal du ikke forvente at finde stolelifte ved børnebakkerne!

Kamille på ski

De første par dage havde vi ikke meget tro på at det skulle lykkes for Kamille at lære at stå på ski. Det var ikke kun benene, der drillede, men også udfordringerne med at tilpasse sig nye og ukendte situationer. Men Mattias kunne se det, vi ikke kunne. Og han sagde allerede på 2. dagen, at han var sikker på hun kunne lære at stå på ski (desværre fik han kun 10 minutter på ski med hende, den første dag. Herefter ophørte hendes vilje til at samarbejde).

Hjemme fra havde vi forberedt os godt og reserveret Trysilguidenes dualski og talt med Mattias om at han muligvis skulle binde hendes ski sammen, så de ikke krydsede ind over hinanden.

Men jeg kan meget stolt fortælle at Kamille stod på ski uden hjælpemidler! Og hun lærte mere end vi kunne se ved første øjekast. Jeg fik ikke rigtigt filmet hende, når det gik bedst, for da havde jeg travlt med at klappe begejstret i hænderne...

Men herunder er en lille film fra første gang, hvor hun kører helt selv uden at holde ved mine stave. Det er ikke så længe og efterfølgende gik det endnu bedre. Men bare den lille bedrift på filmen, har været alle pengene til personlig skiinstruktør værd for os.

PS. I baggrunden høres en meget begejstret far, der er på vej op i liften og tilfældigt får øje på sin datter, der står selv på ski for første gang.


Nu glæder vi os bare til næste år!

Ingen kommentarer: