fredag den 28. september 2012

WEEEE....optur

Har optur..og det sker ikke så tit, så det skal dælme deles :D

Altså...for ca .7 mdr. siden fik Kamille lavet en udviklingstest, der bl.a. viste at hun er omkring 1 år bagud i sproglig udvikling. Det var noget af en mavepuster, for vi troede egentligt at hun var fint med. På det tidspunkt lød forklaringen at hun nok havde et fint ordforråd, men at forståelsen i almindelig anvendelse haltede.

Ved et tilfælde kom jeg til at tale med talekonsulenten om dette og hun undrede sig. Derfor tilbød hun at lave en rigtigt sprogtest.

I dag har jeg fået svaret og jeg har nok qua overskriften røbet at det var et positivt resultat :)


  • Kamille er helt aldersvarende sprogligt!
  • I en af testens mest avancerede opgaver omkring sprogforståelse scorede hun 13 ud af 13!
  • I testens del omkring ordforråd placerer hun sig over gennemsnit med stort ordforråd og flotte og velopbyggede sætninger.


Jeg er STOLT og LETTET og GLAD!!!

Det skal siges af udviklingstesten nok ikke var direkte forkert, da den tester hvordan hun sprogligt fungerer i hverdagen i børnehaven. Og  talekonsulenten også kunne se at hun kan ha' svært ved at koncentrere sig om længere sætninger osv. når hun ikke har de optimale forhold. Men dette problem relaterer udelukkende til koncentration!

I testen hjalp talekonsulenten Kamille med at bevare fokus. Hun har noteret sig forskellen på støtte omkring koncentration og ikke og når Kamille ikke fik hjælp placerede hun sig en lille bitte smule under "alderssvarende". Men vi ved nu at sprogets fundament er helt i orden!

Og det underbygger det vi allerede ved omkring hendes evne til opmærksomhed og koncentration - Kamille skal have støtte i alle livets facetter for at vise sit fulde potentiale.

Men det vigtige at uddrage af dette er at Solstrålen har masser af potentiale!!!! Og så er det op til os at hjælpe hende til en situation hvor hun er i stand til at anvende sit potentiale... :)

1 kommentar:

Madsmor sagde ...

sådan godt gået Kamille