torsdag den 5. februar 2009

Undersøgelsen


Så har vi overstået en hel dags undersøgelser på Børnemodtagelsen på Kolding sygehus. De virkede kompetente, grundige og overbevisende.

Kamille har nu fået konstateret øget tonus (let spastisitet) i venstre arm og ben, som højst sandsynligt skyldes en blodprop i hjernen midt i graviditeten. Hvorfor, kan man ikke sige så meget om... Hendes hjerne skal scannes om ca ½ år, så kan man bedre sige noget om omfanget af skaden. De forventer dog faktisk ikke at finde noget.

De synes at hun var helt med udviklingsmæssigt og afviste at skaden skulle ha' påvirket hende mentalt - dog uden at kunne udstede garantier. De kunne ikke afvise at hun bliver lidt sen til nogle motoriske ting, men mente heller ikke at det var givet at det ville blive sådan, da vi har trænet hende siden hun var 2mdr og virkningen er tydelig.

Dagens absolut bedste nyhed kom da de sagde at hun kan blive HELT RASK. De sagde en masse bagefter, men det hørte jeg ikke rigtigt. Og måtte bare sikre mig at jeg havde hørt rigtigt. Kan hun blive helt rask? Ja, det mente de at der var en meget god mulighed for - Kamille viser meget gode takter allerede. Og når vi har været så tidligt i gang med træningen, er vi langt nu, hvor hendes hjerne er mest modtagelig for forandring og udvikling. Et andet sted i hjernen vil simpelthen overtage funktionerne.

Inden vi tog hjem måtte vi lige igennem en hjerteskærende blodprøve - ikke bare et lille stik i fingeren eller foden...en stor nål i armen :S For en sikkerheds skyld tester de hende for at sikre sig at hun ikke selv har tendens til at danne blodpropper...Så vi er sikre på at blodproppen er kommet pga en fejlfunktion i moderkagen, kortvarigt stop i ilttilførelsen eller lign. og ikke fra hende selv og med risiko for nye blodpropper. De forventer naturligvis ikke at det er aktuelt, men bare for at være på den sikre side...og det er vi selvfølgelig godt tilfredse med.

Alt i alt er vi kommet hjem med bedre nyheder end vi regnede med...for vi forventede ikke at blive "frikendt". Man kender vel sit barn!

Nå ja, og så var det rigtigt dejligt at høre dem sige, da de så hvilken kommune og børnefysioterapeut vi hører til, at så var vi i meget gode hænder. De kender hende udemærket og respekterer hende øjensynligt. Dejligt!

Det var også godt at få sagen på plads...altså afsluttet en masse spekulation. Det giver selvfølgelig anledning til nye spekulationer, men sådan er det jo med alle børn.

Sidst men ikke mindst, så tog Kamille-blomsten det hele med et smil, charmerede den unge mandlige læge og stjal hans stetoskop (undskyld mit sprog: så han skal nok hjem og lave børn på konen i aften ;D )

1 kommentar:

Alphafeen sagde ...

...sikke gode nyheder :) Følger med engang imellem men skriver mig på som læser :)